ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Γιατί ο πόλεμος;

 
 
Σωτήριος Κ Ιωάννου | believe.gr
June 1, 2022
Athens  

 

 

Ένας ακόμα πόλεμος. Ένας πόλεμος στην Ευρώπη, μεταξύ χριστιανών, μάλιστα Ορθοδόξων. 

Πόσο εύθραυστη αποδεικνύεται η ειρήνη πάνω στη γη μας! Δεν προλαβαίνει ο ένας πόλεμος να κοπάσει κι άλλος αρχίζει! 

Εικόνες σκληρές, γεμάτες φρίκη. Αίμα και νεκροί, ήχοι που τρομάζουν. Σπίτια και ναοί και πόλεις κατεστραμμένες. Εικόνες, εδώ και εβδομάδες και μήνες, από την Ουκρανία. 

Και ένα ερώτημα μέσα μας. Γιατί; Υπάρχει Θεός; 

Πώς είναι δυνατόν ένας Θεός, τον οποίον ο Χριστιανισμός τον περιγράφει γεμάτο από αγάπη, να κοιτάζει από ψηλά αδιάφορα την ερήμωση και την καταστροφή; 

Γιατί κρύβεται ο Θεός; 

Και πού βρίσκεται, στ' αλήθεια, η αιτία του πολέμου; Του κάθε πολέμου; 

Ας μη γελιόμαστε. Πόλεμοι διεξάγονται παντού. Ακόμα και μέσα στην ίδια την οικογένεια, ανάμεσα σε αδέλφια, που έχουν το ίδιο αίμα. Ανάμεσα στους κατοίκους του μικρού χωριού, στους ένοικους της πολυκατοικίας. Μέσα στα δημοτικά συμβούλια, στην ίδια πόλη, γίνεται πραγματικός πόλεμος. 

Ο πόλεμος είναι μέσα μας! 

Σε όλα τα επίπεδα, μπορούμε να διακρίνουμε τον αέναο αγώνα του ανθρώπου για προβολή, για κυριαρχία, για επικράτηση! 

Οι επιθετικοί πόλεμοι εξακολουθούν, μέχρι σήμερα, να διεξάγονται αμείωτοι πάνω στη γη, με κοινό γνώρισμά τους το μίσος, την κυριαρχία πάνω σε λαούς και σε ανθρώπους. Δεν ήταν, όμως, έτσι απ' την αρχή. 

Στην αυγή της ανθρωπότητας, στον Κήπο της Εδέμ, ο Θεός μάς έπλασε αθώους αλλά ελεύθερους. Στην ηθική μας ελευθερία, επιλέξαμε την αμαρτία, την απομάκρυνση από τον Δημιουργό μας. Και η αμαρτία μας, από τότε, πέρασε στο αίμα μας και στη ζωή μας. (Γένεση, κεφ. 3). 

Μέχρι σήμερα, όσα έχουμε δεν μάς φτάνουν, η καρδιά μας, το εγώ μας, ποτέ δεν γεμίζουν. Τα δικαστήρια, οι φυλακές, ο πόλεμος, αυτό μαρτυρούν. 

Αντί να στραφούμε στον Θεό, επιθυμούμε την δύναμη και την εξουσία, το χρήμα και τις απολαύσεις. 

Εάν κοιτάξουμε σήμερα στον κόσμο μας, θα δούμε ότι δεν υπάρχει κανένας που να αγαπάει πραγματικά, γνήσια, ειλικρινά. 

Στον κόσμο που ζούμε η αγάπη έχει χαθεί από τη ζωή του ανθρώπου. 

Η κακία, η αδικία, η αγριότητα και το μίσος κυριαρχούν σε κάθε έθνος, σε κάθε φυλή και γλώσσα. 

Κανένας δεν εμπιστεύεται τον πλησίον του και κανένας δεν τον αγαπάει. 

Ο Ιησούς Χριστός, πριν από 2.000 χρόνια, μίλησε και για αυτές τις μέρες, λέγοντας πως η αμαρτία θα πληθυνθεί και η αγάπη των πολλών θα παγώσει στις καρδιές (Ματθαίος 14 /12). 

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγάπη, δεν μπορεί να αποκτηθεί με χρήματα. 

Εάν, την ώρα τούτη που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αν στ' αλήθεια ζητάς την αληθινή αγάπη, μάλιστα την αιώνια αγάπη, δεν θα την συναντήσεις πουθενά και δεν θα την βρεις αλλού, παρά μόνο εκεί που εκδηλώθηκε σε όλη της την μεγαλειότητα: Στο σταυρό του Γολγοθά! 

Από εκεί πηγάζει δωρεάν η αληθινή αγάπη, εδώ και περίπου 2000 χρόνια. Είναι η αγάπη του Θεού για σένα. 

Μπορείς να γνωρίσεις προσωπικά την πραγματική αγάπη του Θεού, τη στιγμή που θα ταπεινώσεις την καρδιά σου, και θα γονατίσεις μπροστά στον Θεό, θα μετανιώσεις για το αμαρτωλό σου παρελθόν και θα πιστέψεις ότι ο Χριστός, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ έδωσε την ζωή Του και το αίμα Του, για να σε λυτρώσει και να σε ελευθερώσει, από την δύναμη και τις αιώνιες συνέπειες της αμαρτίας. 

Εάν κάνεις αυτό το γνήσιο βήμα της πίστης, τότε θα ονομάζεσαι και θα είσαι ένας αληθινός Χριστιανός. Η αγάπη του Θεού θα κατοικήσει στην καρδιά σου. 

Αγόρασε μία Καινή Διαθήκη, σε γλώσσα κατανοητή, και άρχισε να την διαβάζεις. 

Γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι αυτό το βιβλίο και ολόκληρη η Αγία Γραφή είναι ένα θαύμα και ένα μυστήριο. Έχει λόγια ζωής και αλήθειας και δύναμης. 

"Eγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή· αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει, θα ζήσει." (Λόγια του Ιησού Χριστού - Ιωάννης 11/25). 

Μην ξεχνάς: Το πιο σπουδαίο, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή του ανθρώπου, είναι η σωτηρία της ψυχής. Η ψυχή του ανθρώπου έχει μεγαλύτερη αξία από ολόκληρο τον κόσμο. 

"Eπειδή, τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο, αν κερδήσει ολόκληρο τον κόσμο, ζημιωθεί όμως την ψυχή του; Ή, τι θα δώσει ο άνθρωπος σε ανταλλαγή τής ψυχής του;" (Μάρκος 8/ 36-37). 

 

Σωτήριος Κ Ιωάννου

 
 


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ APΘPA - KEIMENAH Aξιοπιστία της Aγίας Γραφής
 Κληρονομήσαμε την αμαρτωλή φύση του Αδάμ - όχι την αμαρτία τουNαι, στ' αλήθεια αναστήθηκε ο Kύριος!
  Ο διάσημος τραγουδιστής Blackie Lawless επιστρέφει στην Πίστη!
 Oι Aμερικάνοι και εμείς - Tο χτύπημα στο Mανχάταν N.Y.Tο φυλαχτό του πρωθυπουργού
(Αύγουστος 2007) και του αρχιεπισκόπου

  Είμαστε ένας λαός διεφθαρμένος -
Οικονομική Κρίση 2010 -2019Θεία Κοινωνία: Μυστήριο ή ανάμνηση της αγάπης του Θεού;Καλή Παναγιά και Καλό Παράδεισo...Αδαμάντιος Κοραής - “Διάλογος περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός”Η Κυριακή της ΘρησκοληψίαςΟΥΚΡΑΝΙΑ: Γιατί ο πόλεμος;Aρχιεπίσκοπος Aλβανίας - Eίναι η εξαίρεση;Μοναχισμός:
Η άρνηση της δύναμης του Θεού στη ζωή
Πολλούς άρχοντες μέχρι σήμερα ψήφισεςMητέρα Tερέζα: Ο Θεός της Βίβλου, ποτέ δεν την ανακήρυξε άγιαΕπειδή τα Xριστούγεννα τελειώνουν!Λαός ευλογημένος ή καρναβαλικός;"Σύγχρονοι Γεδεώνες" στη "μάχη των ταυτοτήτων"Οι άνθρωποι των πολιτικών γραφείων - παραμονές των μνημονίων
H Διαθήκη τής Xριστιανής MάναςUKRAINE: Why the war?