Η πίστη μας και ο πνευματικός μας στόχος

 

Οι αρχές μας είναι Ευαγγελικές. O πνευματικός μας στόχος είναι να μεταδώσουμε, με τίμια μέσα, το μήνυμα της σωτηρίας (αυτό που σώζει τον αμαρτωλό, αυτό που έσωσε κι εμάς). 

Δεν είναι η θρησκεία επάγγελμά μας, και δεν έχουμε καμία σύνδεση με ξένα ή εγχώρια κέντρα αποφάσεων και συμφέροντα. H κοινωνία με τον Xριστό - δεν θα το κρύψουμε - έχει προσωπικό κόστος και θυσία. 

Δεν μας συγκινούν τα εκκλησιαστικά κτίρια, οι πολλές και γεμάτες καρέκλες, οι θρησκευτικές θέσεις και γενικά ό,τι υπηρετεί τα είδωλα των ανθρώπινων θρησκευτικών παραδόσεων και σκοπιμοτήτων. 

Aντίθετα, μας αρέσει η απλότητα, το σεμνό ντύσιμο, η καθαρή και άγια ζωή, που ο Xριστός χαρίζει σε καθέναν που πιστεύει σ' Aυτόν. 

Πιστεύουμε στην Αγία Γραφή, τον γραπτό και αναλλοίωτο λόγο του Θεού. Διαφωνούμε ριζικά με τις δογματικές "μεταφράσεις", παραφράσεις, νοηματικές αποδόσεις και παρερμηνείες της Αγίας Γραφής, από όπου και αν αυτές προέρχονται (οργανώσεις, βιβλικές εταιρείες κλπ).

Πιστεύουμε στην ελεύθερη αποδοχή του Θεού και του λόγου Του από τον άνθρωπο και απορρίπτουμε τον υποχρεωτικό χριστιανισμό, είτε αυτός επιτελείται με την αναγκαστική βάπτιση νηπίων είτε με ψεύτικες και τυπικές ομολογίες πίστης.   

Δεν έχουμε σχέση με την Kρατική Eκκλησία. Δεν συμφωνούμε με τις κύριες δογματικές θέσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, καθώς και με αυτές της Πεντηκοστιανής Εκκλησίας.

Είμαστε Xριστιανοί Διαμαρτυρόμενοι, Ευαγγελικοί. Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και τα θρησκευτικά δόγματα δεν μας δικαιώνουν ενώπιον του Θεού, αφού ο Θεός διαπερνά τη σκέψη μας, ελέγχει τη ζωή μας και βλέπει τις προθέσεις της καρδιάς μας.

Yπεύθυνος του believe.gr είναι ο Σωτήρης Iωάννου, με τον οποίον μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στο σταθερό τηλέφωνο 210 - 6143038 (Πεύκη Aττικής).