Είμαστε ένας λαός διεφθαρμένος - Η Οικονομική Κρίση 2010 -2019

 
 
Σωτήριος Κ Ιωάννου | believe.gr
December 14 , 2010
Athens    

 

 

«Χρεώθηκες ασυλλόγιστα δάνεια, δόσεις και κάρτες που αφειδώς σου πρόσφεραν οι τράπεζες. Μπούχτισες τα παιδιά σου φροντιστήρια και ιδιαίτερα για να σπουδάσουν προσοδοφόρα επαγγέλματα, να γίνουν υψηλόβαθμα "στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων". Εκμεταλλεύτηκες, με όλους τους δυνατούς τρόπους, τους μετανάστες που είχαν την ανάγκη σου, για να μαζέψουν τις ελιές σου, να χτίσουν και να καθαρίσουν το σπίτι σου, να φυλάξουν τα παιδιά σου. Έπαιξες στο Χρηματιστήριο ... αγόρασες "αέρα" που σου πούλησαν οι αετονύχηδες της ελεύθερης αγοράς. Συναλλάχθηκες μ’ αυτό το άθλιο κράτος κάτω απ’ το τραπέζι κάμποσες φορές, δεν θυμάσαι κι συ πόσες, για τη στρατιωτική θητεία του γιου σου, το διακανονισμό της εφορίας, το αυθαίρετο δίπλα στη θάλασσα, το διορισμό ... Ατίμασες την ψήφο σου ξανά και ξανά για μια "εξυπηρέτηση"... Πατρίδα υποτελής και υπόχρεη... Πατρίδα έρμαιο της απληστίας των τοκογλύφων, των ισχυρών του χρήματος, των δανειστών που γυρεύουν πίσω τα λεφτά τους.» (Εφημερίδα Αμαρυσία 4.12.2010 -τμήμα κειμένου Γιώργου Μάλφα)

Επιτρέψτε μου να προσθέσω τον ΦΠΑ που κλέψαμε αμέτρητες φορές, μη παίρνοντας ή μη δίνοντας τη νόμιμη απόδειξη. 

Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Όλοι μαζί φταίξαμε, είτε λίγο είτε πολύ. Και αν κάποιος πει ότι "εγώ δεν έφταιξα", λέει ψέματα. Το κείμενο που παραθέσαμε τον διαψεύδει. Όταν το κείμενο αυτό εκφωνήθηκε στον πανηγυρικό της 28ης Οκτωβρίου 2010, στα Σαγέικα της Αχαΐας, κανένας από τους ακροατές δεν διαμαρτυρήθηκε, όλοι έμειναν άφωνοι. 

Στη μετά τον Αδάμ εποχή, μετά την πτώση του, η ετυμηγορία του Θεού για τον άνθρωπο είναι αμείλικτη: 

"Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας·
δεν υπάρχει κάποιος που να έχει σύνεση·
δεν υπάρχει κάποιος που να εκζητάει τον Θεό.
Όλοι παρεξέκλιναν, μαζί εξαχρειώθηκαν·
δεν υπάρχει αυτός που πράττει το αγαθό·
δεν υπάρχει ούτε ένας."
(Καινή Διαθήκη, Ρωμαίους 3/10-12)

Όσο καλοί κι αν νομίζουμε ότι είμαστε, η ετυμηγορία του Θεού έχει δοθεί και γράφτηκε στο Βιβλίο Του: Ούτε ένας δίκαιος. 

Γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης έγραψε προ ημερών στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας του ότι "Χωρίς επαγγελματική και κοινωνική υπευθυνότητα αποκλείεται να βγούμε από την οικονομική κρίση. ... επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές στη νοοτροπία μας". 

Η αλλαγή, όμως, θα έλθει μόνο με την αυτογνωσία και τον έλεγχο της συνείδησης. 

Και ένα πενηνταράκι (μισή δραχμή) αν κλέψω, είμαι το ίδιο ένοχος με εκείνον τον Υπουργό που έκλεψε ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτό είναι το κριτήριο του Θεού. Ο Θεός δεν θα κρίνει τα οικονομικά μεγέθη αλλά τον τρόπο της ζωής μας. Το ίδιο συμβαίνει και με το μικρό ή το μεγάλο ψέμα. 

Στην κόλαση δεν θα πάνε αυτοί που έκλεψαν πολλά αλλά αυτοί που έκλεψαν. 

Έτσι, ο ένοχος δεν είναι μόνο το κράτος αλλά κι εγώ που συναλλάχθηκα υπογείως με αυτό. 

Δεν θέλουμε, όμως, να ακούσουμε τη φωνή της συνείδησής μας ούτε να δούμε την επίσημη διεθνή έρευνα που μας κατατάσσει πρώτους στη διαφθορά, στο ψέμα, στην κλοπή. 

Μας αρέσει, γενικά και αόριστα, να δείχνουμε τους άλλους: το σύστημα, οι Εβραίοι, οι Αμερικάνοι κ.ά., και να τα περιμένουμε όλα από το ... κράτος. 

Γράφει στα "ΝΕΑ" στις 14.11.2010 ο αρθρογράφος Μιχάλης Τσιντσίνης: «Όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι όλοι τα παίρνουν. Οι πολιτικοί και οι εφοριακοί, οι παπάδες και οι δημοσιογράφοι, οι γιατροί και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Είναι όλοι τους λαμόγια. Ο ίδιος όμως Έλληνας, που αναγνωρίζει τη βουλιμία (των άλλων,) αφρίζει από αγανάκτηση όταν η χώρα του αποκαλείται "διεφθαρμένη". ... 

... Αυτός ο λαός έχει διαπαιδαγωγηθεί να ακούει µόνο καλά λόγια. Και τα κόµµατα στη μεταπολίτευση, μικρά και μεγάλα, διαγωνίζονταν ποιο θα αρθρώσει την πιο υπνωτική κολακεία 

...όπως τα κακοµαθηµένα νήπια έχουν μάθει πάντα να ζητάνε και ποτέ να μην φταίνε, έτσι και ο Έλληνας της μεταπολίτευσης εθίστηκε στο status του ακαταλόγιστου. "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι κλέφτες", απαντά η "λαϊκή" φωνή. Ωστόσο ... σε κάθε Siemens αντιστοιχούν χιλιάδες παράνομοι ημιυπαίθριοι, σε κάθε Βατοπέδι εκατοµµύρια αποδείξεις που δεν κόπηκαν, σε κάθε ηχηρό σκάνδαλο μια αλυσίδα αθόρυβων ρουσφετιών.» (Οι υπογραμμίσεις δικές μου)

Η αλήθεια, λοιπόν, βοά από παντού: Είμαστε ένας διεφθαρμένος λαός. Και ο πρωθυπουργός κυβερνάει έναν διεφθαρμένο λαό. Και αυτό δεν είναι συκοφαντία, αλλά η πικρή αλήθεια. 

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί οι αγρότες μας δήλωναν τριώροφα χωράφια, για να λάβουν τριπλάσιες επιδοτήσεις από τις Βρυξέλλες. 

Προτιμήσαμε το προσωρινό παραγέμισμα της μικρής ή της μεγάλης τσέπης μας, παρά το δημόσιο συμφέρον. 

Αν δεν μετανοήσουμε για τη μέχρι σήμερα ζωή μας και συμπεριφορά μας θα καταλήξουμε να γίνουμε πάλι δούλοι των Αλβανών και των Τούρκων. Οι "αιρετικοί" προτεστάντες της Ευρώπης δεν πρόκειται να έλθουν για τρίτη φορά στην Ελλάδα να μας ελευθερώσουν. Αν δεν μετανοήσουμε, πολύ γρήγορα θα έλθει η μέρα που θα παρακαλάμε τους δυτικούς όχι να μας δανείσουν αλλά να μας αγοράσουν. Ήδη η βιομηχανία και το μεγάλο εμπόριο, ακόμα και τα λιμάνια μας, έχουν περάσει στους ξένους. 

Πατρίδα υποτελής και υπόχρεη αλλά ...Oρθόδοξη πατρίδα! 

Πού είναι, όμως, η δικαιοσύνη, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η διαφάνεια, η ευημερία, οι αρετές του Χριστιανισμού; 

Πού είναι ο Χριστός; Πάνω στους σταυρούς; (αναρίθμητοι). Μέσα στους ναούς; (χιλιάδες)!

Όχι, δεν είναι σ’ αυτούς τους τόπους. Ο Χριστός δεν συγκατοικεί με το ψέμα, ούτε διαμένει σε χειροποίητους ναούς. 

«Επειδή, έτσι λέει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, αυτός που κατοικεί την αιωνιότητα, του οποίου το όνομα είναι: Ο Άγιος: Εγώ κατοικώ στα υψηλά, και σε άγιο τόπο· και μαζί με του συντριμμένου την καρδιά, και του ταπεινού το πνεύμα, για να ζωοποιώ το πνεύμα των ταπεινών, και να ζωοποιώ την καρδιά των συντριμμένων.» (Ησαΐας 57/15) 

Έχει λεχθεί ότι "η δουλεία της διαφθοράς είναι χειρότερη από τη δουλεία της τυραννίας. Ένας Τύραννος βρίσκεται πάνω από το λαό ενώ η διαφθορά βρίσκεται μέσα στο λαό". 

Κληρονομήσαμε μία παραδοσιακή τυπική θρησκεία. Πιστέψαμε σ’ αυτή, και όχι στον ζωντανό Θεό. Γι’ αυτό η ζωή μας δεν άλλαξε, η αμαρτία και το ψέμα παραμένουν γύρω μας και μέσα μας. 

Αγαπητέ μου αναγνώστη, 

Αν θέλουμε η πατρίδα μας να αλλάξει, ας κάνει ο καθένας από εμάς στη δική του προσωπική ζωή μια νέα αρχή και μια νέα πορεία, που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, ευθύτητα και διαφάνεια. Αν περιμένουμε να κάνουν οι άλλοι την αρχή (π.χ. οι πολιτικοί), ο τόπος αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ. Αν θέλεις η πατρίδα μας να αλλάξει, κάνε εσύ, πρώτος, την αρχή μιας νέας ζωής, μακριά από την αμαρτία και τη διαφθορά. 

Ο Χριστός μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου! Σε αγαπάει και θέλει να σε σώσει. Θέλει να σε ελευθερώσει. Ζήτησε τον Χριστό στην προσευχή. Γονάτισε ταπεινά στο δωμάτιό σου και ζήτησε με ειλικρίνεια να σου αποκαλυφθεί. Θα σου αλλάξει τη ζωή και θα νιώσεις ότι είσαι ένας καινούργιος άνθρωπος, χωρίς αμαρτίες, ελεύθερος να επικοινωνείς με τον Θεό. 

Ο Χριστός ήρθε στη γη για να μας ευεργετήσει. Πήρε πάνω Του την αμαρτία μας πεθαίνοντας στο σταυρό στη θέση μας. 

Ήρθε για να γίνει ο αδελφός μας, ο φίλος μας, ο Σωτήρας μας. 

Άνοιξε με το αίμα Του το δρόμο που οδηγεί στον Ουρανό. 

Σήκωσε τα βάρη μας, τις θλίψεις μας και μας χάρισε τη συγχώρεση των αμαρτιών μας, την ειρήνη, τη χαρά και τον χαμένο Παράδεισο, την αιώνια ζωή στην παρουσία Του.

Δέξου τώρα τον Χριστό στην καρδιά σου. Μην αδιαφορήσεις. Είναι Εκείνος το μοναδικό πρόσωπο που έχεις ανάγκη. 

Ο Αναστημένος και Δοξασμένος Ιησούς Χριστός σε περιμένει! 

Σωτήρης Κ Ιωάννου

 


ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ APΘPA - KEIMENAH Aξιοπιστία της Aγίας Γραφής
 Κληρονομήσαμε την αμαρτωλή φύση του Αδάμ - όχι την αμαρτία τουNαι, στ' αλήθεια αναστήθηκε ο Kύριος!
  Ο διάσημος τραγουδιστής Blackie Lawless επιστρέφει στην Πίστη!
 Oι Aμερικάνοι και εμείς - Tο χτύπημα στο Mανχάταν N.Y.Tο φυλαχτό του πρωθυπουργού
(Αύγουστος 2007) και του αρχιεπισκόπου

  Είμαστε ένας λαός διεφθαρμένος -
Οικονομική Κρίση 2010 -2019Θεία Κοινωνία: Μυστήριο ή ανάμνηση της αγάπης του Θεού;Καλή Παναγιά και Καλό Παράδεισo...Αδαμάντιος Κοραής - “Διάλογος περί του εν Ιεροσολύμοις αγίου φωτός”Η Κυριακή της ΘρησκοληψίαςΟΥΚΡΑΝΙΑ: Γιατί ο πόλεμος;Aρχιεπίσκοπος Aλβανίας - Eίναι η εξαίρεση;Μοναχισμός:
Η άρνηση της δύναμης του Θεού στη ζωή
Πολλούς άρχοντες μέχρι σήμερα ψήφισεςMητέρα Tερέζα: Ο Θεός της Βίβλου, ποτέ δεν την ανακήρυξε άγιαΕπειδή τα Xριστούγεννα τελειώνουν!Λαός ευλογημένος ή καρναβαλικός;"Σύγχρονοι Γεδεώνες" στη "μάχη των ταυτοτήτων"Οι άνθρωποι των πολιτικών γραφείων - παραμονές των μνημονίων
H Διαθήκη τής Xριστιανής MάναςUKRAINE: Why the war? 


 
 
 
 

Επικοινωνία / Contact us

Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων του site μόνον με αναφορά του δικτυακού τόπου και του αρθρογράφου 

believe.gr © 2023 Sotirios Ioannou