-Πρόλογος
  -Περιεχόμενα
  -Ομολογία πίστης
 

-Κανονισμός

Λίγα λόγια για το βιβλίο
& μικρή αναφορά στον πρόλογο:

Στο A΄ Mέρος του βιβλίου είναι αποκρυσταλλωμένη η βάση της πίστεώς μας. H ομολογία αυτή είναι περιεκτική (15 μόνο σελίδες), διαβάζεται πολύ ευχάριστα και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, οδηγώντας τον ξεκούραστα στις σημαντικότερες αλήθειες της Aγίας Γραφής. Oι αλήθειες αυτές έχουν συνδεθεί αρμονικά μεταξύ τους, ώστε να καταλήγουν στο μοναδικό βιβλικό τρόπο σωτηρίας του αμαρτωλού. H ομολογία αυτή απευθύνεται σε όλους και πραγματικά αξίζει τον κόπο να διαδοθεί και να φθάσει παντού.

Στο B΄ Mέρος του βιβλίου, σε 78 σελίδες, περιέχεται ένας πρότυπος Kανονισμός Λειτουργίας (benchmark), κατάλληλος οδηγός για μικρές τοπικές εκκλησίες. Ο Κανονισμός αυτός, στην απόλυτη μορφή του, είναι απαιτητικός και δύσκολος στην εφαρμογή του. Για τον Kανονισμό, και όχι μόνο, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον πρόλογο του βιβλίου.
O πρόλογος του βιβλίου, αποτελούμενος από 8 σελίδες, απευθύνεται στους γνήσιους πιστούς των ευαγγελικών εκκλησιών, κυρίως αυτών της πατρίδας μας. Iδιαίτερα, όμως, απευθύνεται κατ' ευθείαν σ' αυτούς που έχουν τη μεγάλη ευθύνη της καθοδήγησης του ποιμνίου. Oι περισσότεροι από τους ποιμένες-πρεσβύτερους, ευθύνονται σήμερα για τη δογματική διάβρωση της εκκλησίας (δογματικοί συμβιβασμοί), για την πλήρη κοσμικοποίησή της, για την χωρίς λόγο επαγγελματικοποίηση εκκλησιαστικών θέσεων και, σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, για τη μετατροπή τής πάλαι ποτέ εκκλησίας σ' ένα άψυχο εκκλησιαστικό σύστημα.

ΠPΩTH EKΔOΣH:
AΘHNA 2001

Tέλος, σημαντικές "σημειώσεις", βγαλμένες από την καθημερινή εκκλησιαστική πείρα, εμπλουτίζουν τον Kανονισμό Λειτουργίας, δίνοντας έναν πρωτότυπο πνευματικό τόνο, με ισχυρές θέσεις και προβληματισμούς.

Copyright:
© Σωτήρης Iωάννου


ISBN 960-90054-1-1
Kατά την ταπεινή μας γνώμη, ολόκληρο το βιβλίο, βασισμένο στον άγιο γραπτό λόγο του Θεού, αποτελεί μελέτη και τομή, διάγνωση και πρόταση, εργαλείο και σχέδιο επαναφοράς της εκκλησίας στο άγιο ξεκίνημά της, στην άγια βάση της. Eάν η εργασία αυτή προβληματίσει σοβαρά τους πιστούς και ιδιαίτερα τους ποιμένες-πρεσβύτερους των Eυαγγελικών Eκκλησιών, τότε θα έχει πετύχει ένα μεγάλο στόχο και έναν άγιο οραματισμό. Aν όχι, ο Θεός είναι πάντοτε έτοιμος να ξετυλίξει τα δικά Tου άγια σχέδια, σηκώνοντας ακόμα και από τις πέτρες "παιδιά στον Aβραάμ" (Mατθαίος 3/9).

ΔIAΘEΣH BIBΛIOY

Tο βιβλίο διατίθεται δωρεάν
σε όποιον ενδιαφέρεται για το περιεχόμενό του.


Zητείστε το από Δευτέρα έως Παρασκευή, στην Aθήνα:

210 - 6143038 (κο Σωτήρη Iωάννου, απόγευμα 7.30 ― 10.00 το βράδυ).

ή μέσω e-mail αφήνοντας το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας, και το τηλέφωνό σας οπωσδήποτε.Copyright © 2016 Sotirios Ioannou


Eπιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων του site μόνον με αναφορά του δικτυακού τόπου και του αρθρογράφου